Zebra ZT410:

A Zebra ZT410 és ZT420 vonalkódnyomtatók a közepes teljesítményű ZT sorozat tagjai, amelyek a jól bevált ZM400 és ZM600 eszközöket váltják fel. A családba tartozó eszközök mechanikáját közepes és nagy nyomtatási igényekhez tervezték (napi 10.000-30.000 címke) és akár ipari környezetben is jól használhatók, hiszen a nyomtatók burkolata nagy szilárdságú műanyag és fröccsöntött alumínium ötvözetéből készült.

A ZT410 és ZT420 címkenyomtatók egyikében sincs hűtőventilátor, a termelődő hőt fémelemek segítségével vezetik el, ennek köszönhetően a készülék belseje nem porosodik, a mozgó alkatrészek pedig gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást.

 

A Zebra ZT410-es sorozat direkt termál és termáltranszfer nyomtatási módra képes, 200, 300 és 600 dpi-s verzióban érhető el. A nyomtató alkalmas fekete színű feliratok (színes festékszalaggal akár piros, zöld és kék), egyszínű grafikák (pl. logó) vagy vonalkódok (támogatja az összes 1D-s és a legnépszerűbb 2D-s vonalkódot, pl. a DataMatrix és a QR Code) nyomtatására.

 

A nyomtatóban már megtalálható a Zebra által szabadalmaztatott intelligens E3 nyomtatófej vezérlő rendszer, amely a nyomtatási pontok előtörténetéből menet közben folyamatosan számítja az optimális hőimpulzus nagyságát. Ez hosszabb fejélettartamot és terheléstől független magas nyomtatási minőséget biztosít.

 

Felhasználási területe széleskörű: gyártósorok mellett, ahol nagy igénybevételnek van kitéve a nyomtató; ipari alkalmazásokban, ahol az esetleges meghibásodása miatti leállás megengedhetetlen; raktárak, disztribúciós központok, ahol a folyamatos használat az igény.